Двама деветокласници от ПГЖПТ Никола Вапцаров“ в Горна Оряховица са предотвратили

...
Двама деветокласници от ПГЖПТ Никола Вапцаров“ в Горна Оряховица са предотвратили
Коментари Харесай

Ученици предотвратиха тежка влакова катастрофа на наша гара

Двама деветокласници от ПГЖПТ „ Никола Вапцаров “ в Горна Оряховица са предотвратили сериозна влакова злополука. Инцидентът станал преди седмица край гарата в село Дралфа. Тогава последният вагон на бързия трен Варна-София се озова на две жп линии, а хипотетичната причина за това е прибързана реакция на ръководителя на придвижването. По всяка възможност той е обърнал по-рано стрелката, до момента в който влакът прекосявал. 

На излизане от гара Дралфа влакът се опитал да премине от един коловоз на различен, защото част от сектора е в ремонт. Последният вагон не съумял да смени релсите и застанал напречно на жп линията. 

" Когато видях какво става, дръпнах неочакваната спирачка и влакът спря на момента ", описа в ефира на " Здравей, България " Никълъс Михайлов. Той и връстникът му Йордан Киров всеки ден пътуват с въпросния трен до учебно заведение. По думите им ниската скорост, с която са се движили, е и повода да не се стигне до по-сериозен случай. 

" Когато излязохме да огледаме периметъра, забелязахме, че има дирек, който беше на към метър от вагона. Реално щеше да се вреже във влака ", сподели още Михайлов в ефира на " Нова ".

Според Иван Чолаков, шеф на ПГЖПТ " Н.Й. Вапцаров " - Г. Оряховица, двете момчета са предотвратили сериозна влакова злополука. " Можеше вагонът да се обърне. В него, с изключение на те, са пътували и други пасажери, и чиновници на железницата, което щеше да е огромна покруса ", разяснява Чолаков. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР